Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoi. Ik heb een vraag over overlast van onze onderburen en niet deugende geluidsisolatie van onze woning.
wij wonen in een flat van 1969 en hebben een dochtertje van 2 jaar.
Onderburen geven aan last hebben van rennen van ons dochtertje en slaan de hele tijd met stok tegen de plafond. Op hun verzoek was woningbouw 3 keer onder vloer gecheckt en goed gekeurd. Nadat de buren zagen dat het om een kind gaat en vloer goed is, zijn ze al paar maanden begonnen met bedreigingen en aan de deur komen. volgens politie moeten we niet open maken, en als we niet open maken, gaan ze tegen deuren en ramen bonken. woningbouw medewerker van leefbaarheid wil dat we ons kind stil houden. De constructie van het gebouw deugt niet en de buurvrouw is overgevoelig.
we hebben de deurbel uitgeschakeld, nu slaan ze verschrikkelijk hard met sleutel tegen ramen en deuren. mijn dochtertje en mijn vrouw zijn behoorlijk bang en hebben hulp gezocht bij psycholoog. Politie paar keer langs geweest en zeggen dat ze pas als incident plaats vindt, iets kunnen doen. we hebben gevraagd of woningbouw ons andere woning wilt geven of zelfs met onderburen ruilen, maar beide zijn geweigeerd. we zijn in steek gelaten en het wordt elke dag heftiger en weten echt niet wat we moeten doen.

Indien er strafbare feiten worden gepleegd door uw buren, bijvoorbeeld belediging of bedreiging, komt uiteraard de politie in beeld. Die hebben ook bevoegdheden in dat kader. Eventueel zou u dan ook kunnen denken aan een civiele procedure om te trachten te komen tot een rechterlijk verbod, dus dat de buren zich, bijvoorbeeld op straffe van een dwangsom, verder onthouden van dergelijk gedrag. Indien de buren een procedure zouden starten tegen u, zoudt u uiteraard (ook) professionele rechtshulp moeten inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag