Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan ik de dierenarts en assistente aansprakelijk stellen voor de dood van mijn chihuahua tijdens de sterilisatie.
Onze lieve Bella van net 2 jaar is 15 juli 2019 overleden bij de sterilisatie. De voorbereiding van de operatie ging al heel gehaast en rommelig waarbij de assistente mijn hondje al vast had bij haar nekje en bij het opscheren van haar pootje had de assistente even stevig vast gepakt en de opmerking he niet doen bij een kleine chihuahua die al geen kant op kan. Waardoor het beestje al in de stress raakt. Werd ik na de operatie gebeld dat Bella was overleden aan een hartstilstand .
De dierenarts heeft nog tijdens de operatie extra gasnarcose gegeven omdat haar hartslag omhoog ging tijdens de operatie en ze zegt dat ze nog heeft geprobeerd om het hartje opgang te krijgen maar dat heeft niet mogen baten. Ze zou Bella netjes in een mandje leggen voor als we haar zouden ophalen.
Ik ga haar ophalen samen met mijn dochtertje van 10 jaar.
We komen bij de balie en daar waren 2 assistentes en we deelden mee dat we Bella kwamen ophalen en die stonden ons niet echt te woord en van de dierenarts was ook al geen spoor te bekennen ze stond ons niet eens te woord. Laat staan dat Bella in een mandje lag zoals de dierenarts ons verteld had.
Nee ze lag gewoon nog op de operatietafel waar alleen de snoeren van de monitor waren weg gehaald en een dekentje van Bella half over heen was gelegd er was niet eens moeite gedaan om haar tongetje terug in haar mondje te doen dus u kunt zich voorstellen dat dit geen fraai gezicht was en zeker niet met een meisje van 10 erbij.
De volgende dag werd er heel onpersoonlijk een boeket bezorgt via greetz. Boeket bloemen met een kaartje hoe ongepast. Verder niks meer gehoord van de dierenarts. Na 2 dagen nog een kaartje van de dierenartsenpraktijk maar dan met vriendelijke groeten er onder gezet weer zo ongepast. Totaal geen medeleven ze heeft haar gewoon als een stuk vuil achtergelaten op de operatietafel en is weg gegaan. Het zou een heel stuk gescheeld hebben bij de verwerking van ons verlies als zei ons face to face te woord had gestaan.
We hebben Bella woensdag begraven op een dierenbegraafplaats.

Mijn vraag is in hoeverre wij de dierenarts en assistente aansprakelijk kunnen stellen voor de dood van onze chihuahua en de kosten van de begrafenis en of er nog stappen te nemen zijn over de werk en handels wijze van deze dierenarts en assistente.

Dan moet u bewijzen dat deze dierenarts een fout heeft genaakt die u niet behoefde te verwachten van een gemiddeld andere dierenarts. Er moet dus niet een complicatie zijn op opgekomen tijdens de operatie . Of dat Bella een verborgen ziekte of kwaal had waardoor zij tragisch genoeg is komen te overlijden. Dat u niet goed bent behandeld lijkt me eerder iets voor een klachtprocedure bij een overkoepelend orgaan .Kosten als gevolg van wanprestatie zijn wel te verhalen. Kosten die u ander op een later moment ook gemaakt zou hebben , niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag