Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste m,
Mijn echtgenote en ik willen onze relatie op papier verbreken, we blijven nog wel samen en hoeven niet perse te scheiden, maar we willen wel graag alvast de boedel verdelen en ervoor zorgen dat ik niet langer evt. Partneralimenatie moet betalen dan op dit moment. Is er een manier om dit vast te leggen zodat het rechtsgeldig is?

Alvast bedankt.

Relatie = huwelijk of partnerschap of samenleving? Dat maakt verschil in antwoord. Mevrouw mag afzien van partneralimentatie op dit moment. Als u blijft samenwonen blijft de belastingdienst u beschouwen als fiscaal partners. Boedelverdeling via de rechter verzoek echtscheiding moet bij een huwelijk en gp indien kinderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het is een huwelijk, geen kinderen. Mijn vrouw zou als ze op zichzelf zou gaan wonen een uitkering moeten aanvragen, wat dan inhoudt dat ik alimentatie moet gaan betalen. Ik wil zorgen dat ik niet meer zou moeten gaan betalen dan tot dit moment, dus we zijn 3 jaar getrouwd nu, als we over 2 jaar alsnog gescheiden willen gaan leven, dan wil ik niet meer dan tot die 3 jaar alimentatie betalen. Moeten we dan op papier gaan scheiden (via rechtbank enzo) of is er ook een manier om dat zonder officieel te scheiden toch te kunnen regelen?


U zou en mag een eenmalig afkoopbedrag mogen regelen maar scheiding moet worden verzocht bij de rechtbank. Niet elke gemeente vordert partneralimentatie , maar helemaal rechtszeker bent u niet , ook niet met afkoop.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag