Vraag

Mijn bv heeft een openstaande vordering van een andere bv (firma B). Firma B heeft zowel mijn bv als mijzelf als bestuurder gedagvaard. De rechter wijst de eis van de Firma B toe met de explicite vermelding dat de veroordeling niet hoofdelijk wordt uitgesproken omdat hiervoor geen deugdelijke rechtsgrond is gesteld.

Omdat zowel mijn bv als ikzelf als bestuurder zijn gedagvaard, staan in het vonnis zowel de naam van de bv als mijn naam. Wel met de vermelding dat ik niet hoofdelijk aansprakelijk ben. Terecht omdat bestuurdersaansprakelijkheid een ernstige zaak is die gedegen onderzoek vraagt.

De eiser stelt nu dat ik niet hoofdelijk maar wel degelijk prive aansprakelijk ben omdat mijn naam in het vonnis staat.

We zitten nu in een impasse waarbij de eiser beslagen legt op mijn prive zaken. Wie heeft gelijk?

Deel deze vraag

3 Reacties

1 De eiser heeft gelijk. Als u persoonlijk veroordeeld bent, dan bent u mede aansprakelijk. Als er geen hoofdelijke veroordeling is dan bent u gezamenlijk met uw BV aansprakelijk voor het geheel.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Als gedagvaarde partij zal uw naam altijd in het vonnis staan, er moet immers uitspraak gedaan worden. Het gaat er echter om wat die uitspraak dan is. Zonder die te lezen heeft het geen enkele zin om hier uitspraken te doen over wie gelijk heeft. En een gezamenlijke aansprakelijkheid i.p.v. een hoofdelijke aansprakelijkheid? Geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen.

Neemt u gerust contact met mij op om de persoonlijke details van de kwestie te bespreken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ze stellen dus dat u toch veroordeeld bent in het vonnis in prive en niet de BV. Het lijkt mij een verschrijving indien dat er staat. Het is niet fatsoenlijk om het vonnis te executeren op u in prive en het zou in hoger beroep geen stand houden. Is de termijn al verlopen voor een hoger beroep?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm