Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


wij zijn bezig met het bouwen van een pergola met als doel hier een zonnedoek (harmonica, dus opvouwbaar) in aan te brengen. Wettelijk (informatie via vergunningencheck) is dit vergunningsvrij tot 2,5m, wij willen deze ca. 2,4m hoog maken. Alleen nu geeft onze buurman aan grote problemen te hebben deze pergola omdat deze de late zon bij hem wegneemt, en hij vanaf ca. 18:30 uur steeds minder zon heeft in zijn tuin (in de huidige situatie begin dit om ca. 19:30 uur). Nu ben ik bereid de pergolaconstructie voor mijn buurman te verlagen naar 2,22m, waardoor de zon een half uur later word weggenomen, dus vanaf 19:00uur.

Mijn concrete vraag is: a)mogen we de pergola tegen de erfgrens zetten of moeten we hier een x maat vandaan blijven, en b) in hoe verre heeft mijn buurman wettelijke gezien recht op zon, en kan hij mij verbieden de pergola te bouwen/ verplichten de pergola aan te passen.

Wanneer u de pergola bouwt in overeenstemming met de bouwvoorschriften van de gemeente, dan kan uw buurman daar niet met succes bezwaar tegen maken of u verplichten om aanpassingen te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag