Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk al sinds 2002 38 uur in de week. Toen ik aangenomen werd hadden we een uur per dag pauze (5 dagen in de week). Later is dit omgezet naar een half uur per dag en heb ik iedere dag dat ik gewerkt heb een half uur gedeclareerd als tijd voor tijd. Hierdoor heb ik dus zo'n 13 vrije dagen per jaar extra gehad sinds het begin van mijn contact. Mijn werkgever wil dit nu omzetten naar een 40 urige werkweek zonder extra vrije dagen. Kan dit zomaar?
Stel dat het 38 uur blijft, kan ik de 13 extra dagen per jaar beschouwen als verworven recht en kan ik eisen dit op te laten nemen in mijn contract

Wanneer u al zo lang 38 uur per week werkt en 13 vrije dagen per jaar genereert, dan kunt u dat als het geldende recht beschouwen. Uw werkgever kan daar niet eenzijdig aan tornen. Er zou tenminste een aangepaste beloning tegenover moeten staan. Het kan dus niet "zomaar". Komt u er niet uit met uw werkgever, dan kan ik u desgewenst helpen.

Beoordeel dit antwoord:

De werkgever hoeft een pauze niet door te betalen. Verkorting van de pauze van 1 uur naar een half uur heeft dan ook geen invloed op het loon/aantal vrije dagen.

U zegt dat 'later' de pauze verkort is -> hoeveel later is dat?

Onder omstandigheden kan het antwoord van Boogaard juist zijn. Zeker is dat echter niet. daarvoor is meer informatie vereist.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is dit tevens wanneer de uren gedeeltelijk in geld uitgekeerd zijn?


Ja, dan geldt mijn antwoord ook.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag