Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Beste jurist,

Ik heb ruim 4 jaar een zakelijke huurruimte gehuurd (kantoorruimte huurovereenkomt), meerdere keren aan huurder gevraagd naar de servicekosten, dit per email en persoonlijk vermeld. Verhuurder heeft iedere keer smoesjes waarom hij mij dit niet kan geven. De verhuurder gaf aan dat ik de facturen niet mag inzien / of mag ontvangen wat mij vreemd lijkt. Als huurder zat ik in een verzamelgebouw waarbij er meerdere bedrijven inzaten. Ik gaf verhuurder meerdere keren aan dat de prijs te hoog was aangezien ik er dagelijks 3 uur zat. Meerdere keren heb ik gevraagd naar een overzicht, maar ontvang ik niet. Ik heb er wat druk op gezet en gedreigd met juridische stappen. Vandaag kreeg ik een overzicht met een afrekening! Mijn huur is 2 maanden geleden beeindigd van jaren geleden terug terwijl ik hier al jaren om vraag, dit zijn grote bedragen, Naar mijn weten klopt dit niet en ik heb nog steeds geen overzicht ontvangen, maar voorlopig overzicht en ik moet ineens veel betalen. In mijn huurovereenkomst lees ik dat ik binnen 12 maanden een overzicht hoort te ontvangen maar heb dit na meermalige verzoeken nooit ontvangen. Graag zou ik willen weten wat mijn rechten zijn!

U hebt zeker recht op verantwoording m.b.t. de betaalde servicekosten. Blijf daar vooral om vragen en ook om de bewijsstukken. Desgewenst kan ik u helpen om uw verhuurder hierop aan te spreken.

Beoordeel dit antwoord:

Indien je nooit servicekosten hebt betaalt is het eigenlijk de vraag of je die wel verschuldigd bent nog. Je hebt nooit iets gekregen van een factuur of een overzicht. Indien een vordering had moeten worden betaald door u had dit binnen redelijke tijd na einde van de periode moeten gebeuren en anders verjaart het na 5 jaar.

Los van de verjaring lijkt het er ook op dat de verhuurder zijn rechten heeft verwerkt. Binnen 12 maanden na afloop van het jaar waarop de servicekosten betrekking hebben dient er een overzicht te worden gegeven aan huurder. Indien de verhuurder dat niet kan moet hij dit goed aan u onderbouwen.

Deze nalatigheid van verhuurder is een tekortkoming in de nakoming van de huurovereenkomst. U lijdt nadeel doordat er nu ineens een grote betaling zou moeten worden gedaan. Ik zou de verhuurder hier ook op wijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste juristen,

Bedankt voor uw antwoord, ik vond het idd al een beetje vreemd en over nalatigheid had ik al een voorgevoel over.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag