Vraag

Dag,
Ik stel deze vraag voor een goede vriend van mij. Hij heeft al10 jaar een WIA-uitkering van het UWV. Vorig jaar is hij opnieuw beoordeeld en is van WGA naar IVA gegaan. Helaas valt hij in de groep die opnieuw beoordeeld moet worden omdat het UWV een fout in de beoordeling heeft gemaakt.
Binnenkort heeft hij een gesprek met de verzekeringsarts.
Wat kan hij het beste meenemen aan documenten of informatie naar het gesprek?
Hoe kan hij zich het beste voorbereiden?

Achtergrond: hij is in WIA gekomen door zware psychische problemen. Is al die tijd in behandeling van GGZ geweest, en nu nog. Sterker nog, binnenkort zal hij opgenomen worden voor een klinische behandeling.
Het zou hem veel rust geven als de beslissing IVA gehandhaafd blijft.
Hij is van plan om rapport psycholoog mee te nemen alsmede documenten waaruit blijkt wat voor behandelingen hij al heeft gehad en wat er aan zit te komen.
Waar kan hij nog meer aan denken?
Of waar moet hij rekening mee houden?

Alvast hartelijk dank - namens hem - voor jullie advies.

Deel deze vraag

1 Reactie

Het is verstandig om medische informatie aan het UWV te verstrekken waarmee zou kunnen worden aangetoond dat de arbeidsongeschiktheid zogezegd naar verwachting blijven is (IVA). Indien een besluit wordt genomen en uw vriend is het daarmee niet eens, kan binnen zes weken bezwaar worden gemaakt. Indien uw vriend hier bijstand bij nodig heeft, kan hij gerust contact opnemen. Mogelijk kan hij ook pro deo worden bijgestaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm