Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


2-08-2019. Ik Nederlander 71 jaar, zonder kinderen, in huurhuis in NL, 4 jaar geleden in de Filipijnen gehuwd met ‘n Filipina van 52 jaar, zonder kinderen en weduwenpensioentje. Als gehuwd geregistreerd aldaar, en hier in Den Haag. Zij bezoekt me eens per jaar 3 maanden als toerist op Schengen-visum, en ik bij haar op ‘n Filipijns toeristenvisum. Volgens Nederlands recht beiden in vrede in 2018 alhier gescheiden via NL advocaat, zonder alimentatie of andere verplichtingen.
Mijn vraag: zijn wij nu ook automatisch en legaal gescheiden in de Filipijnen alwaar scheiden officieel niet is toegestaan, en zou ik aldaar alsnog alimentatie moeten betalen? Of moet dat in de Filipijnen of hier door ‘n advocaat eventueel in gang worden gezet? Vriendelijke groeten en alvast bedankt voor Uw empathie en hopelijk duidelijk antwoord!

U vraagt naar de toepasselijkheid van het rechtssysteem van uw huwelijk . Als er geen afspraken ( overeenkomsten of verdragen )tussen beide landen zijn hoeft uw scheiding niet worden geaccepteerd . Uw casus heeft meer aandacht nodig om tot een goed sluitend antwoord te kunnen komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag