Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb, ten behoeve van de privacy, op bepaalde plaatsen ongeveer 3 meter hoge bamboe in mijn tuin. Deze staat voldoende ver van de erfscheiding, een schutting van 1,80 m hoog. De bamboe hangt niet over de schutting. Ruim een jaar geleden is, tijdens mijn vakantie, mijn buurman zonder enig overleg begonnen met het afknippen van de bamboe op gelijke hoogte met de schutting tot ongeveer één meter op mijn grondgebied. Ik heb hem daar op aangesproken. Zijn argument was dat hij de bamboe 'een wildernis' vond en zijn uitzicht beperkte. Hij heeft toen, nadat ik gedreigd had juridische stappen te ondernemen, beloofd er mee te stoppen. Echter hij is daarna gewoon doorgegaan met het 'kort houden' van de bamboe op mijn grond, bij voorkeur tijdens mijn vakanties. Hij is kennelijk niet voor rede vatbaar. Wat voor wettelijke middelen heb ik om dit stoppen?

Als u in uw recht staat en niet uw buurman kunt u hem sommeren terstond hiermee op te houden en indien hij dat nalaat , de rechter te verzoeken hem dat te gebieden op straffe van een boete bij overtreding. Ik wil er wel even naar kijken. In ieder geval mag uw buurman niet zomaar in uw tuin beginnen met knippen en korten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Betekent dat concreet dat ik aangifte zou moeten doen van doelbewuste vernieling van mijn eigendom?


Dat kan ook maar daar zal de politie geen of weinig aandacht aan besteden. In het civiel recht zijn er meer mogelijkheden. Denkt u eraan dat u wel bewijs moet vergaren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag