Stel vraag

Particulier


Goedemiddag ,

ik heb een dagvaarding van lang gerechtsdeurwaarders gekregen.
ik moet naar de rechtbank maar wil schriftelijk een betalingsafspraak maken .hebben jullie hier een standaard brief voor??
En kan dit??

mvg

U kunt proberen een afspraak te maken met de deurwaarder zodat hij de dagvaarding intrekt, echter hoeft hij dit niet te accepteren zonder enige schadeloosstelling, een dagvaarding en exploot kosten geld.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het antwoord van mijn collega en indien de dagvaarding niet wordt ingetrokken (en de procedure niet wordt geroyeerd): indien u voor de rechtbank gedagvaard bent, dus niet voor de kantonrechter, hebt u een advocaat nodig om verweer te kunnen voeren. Zonder advocaat zal de rechtbank ervan uitgaan dat u niet "verschenen" bent en zal een verstekveroordeling kunnen volgen. Bij de kantonrechter kunt u ook zonder advocaat procederen.
Houdt u ook de datum en het tijdstip waartegen u gedagvaard bent goed in de gaten. U moet op tijd uitstel vragen voor het verweerschrift ("conclusie van antwoord") of zorgen dat het verweerschrift op tijd bij de rechtbank binnen is. Bij de kantonrechter zou u ook persoonlijk (bij de rechtbank) verweer kunnen voeren, hoewel dat niet gebruikelijk is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag