Vraag

Goedemiddag ,

ik heb een dagvaarding van lang gerechtsdeurwaarders gekregen.
ik moet naar de rechtbank maar wil schriftelijk een betalingsafspraak maken .hebben jullie hier een standaard brief voor??
En kan dit??

mvg

Deel deze vraag

2 Reacties

1 U kunt proberen een afspraak te maken met de deurwaarder zodat hij de dagvaarding intrekt, echter hoeft hij dit niet te accepteren zonder enige schadeloosstelling, een dagvaarding en exploot kosten geld.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 In aanvulling op het antwoord van mijn collega en indien de dagvaarding niet wordt ingetrokken (en de procedure niet wordt geroyeerd): indien u voor de rechtbank gedagvaard bent, dus niet voor de kantonrechter, hebt u een advocaat nodig om verweer te kunnen voeren. Zonder advocaat zal de rechtbank ervan uitgaan dat u niet "verschenen" bent en zal een verstekveroordeling kunnen volgen. Bij de kantonrechter kunt u ook zonder advocaat procederen.
Houdt u ook de datum en het tijdstip waartegen u gedagvaard bent goed in de gaten. U moet op tijd uitstel vragen voor het verweerschrift ("conclusie van antwoord") of zorgen dat het verweerschrift op tijd bij de rechtbank binnen is. Bij de kantonrechter zou u ook persoonlijk (bij de rechtbank) verweer kunnen voeren, hoewel dat niet gebruikelijk is.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm