Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb sinds 2 weken geleden mijn ontslag ingediend bij mijn werkgever. Mijn laatste maand zou 1 t/m 31 Augustus zijn. Deze week kwam de leidinggevende langs en die stelde mij de vraag of ik niet eerder weg kon, vanaf 6 Augustus. Dit houdt in dat vanaf 6 Augustus mijn contract definitief beëindigt, en dus ik niet meer tot 31 Augustus kan werken en geld verdienen. Ik heb overigens een 40-uur contract. Ik vroeg de leidinggevende wat er zou gebeuren als ik dit weiger en gewoon wil werken. Zijn antwoord: als de organisatie constateert dat jouw manier van werken nadelig is naar het werk toe en naar je collega's, dan kunnen wij bepalen om jou niet meer in te plannen en je ook niet te betalen voor de rest van de maand Augustus.
Mijn vraag is of dit wel mag? Hoe wordt er bepaald dat mijn werkhouding nadelig is naar mijn collega's toe? En we hebben al afgesproken dat Augustus mijn laatste maand zou zijn, is dit nieuwe voorstel wel toegestaan?

Bij voorbaat dank.

De werkgever moet tijdens de opzegtermijn gewoon loon betalen. U hoeft dan ook niet akkoord te gaan met een eerder ontslag. Met andere woorden: de werkgever moet de hele maand augustus betalen. Daarna moet hij de eindafrekening (niet-genoten vakantiedagen/vakantietoeslag) nog betalen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag