Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geld de Wet van Dam ook bij contracten die gaan over bewaringneming van goederen? Ik weet dat de Wet van Dam niet geld bij huur contracten en huur contracten daardoor een langere opzegtermijn kunnen hebben, maar hoe zit het bij bewaringnemingen?
De eigenaar van de caravanstalling heeft in zijn contract gezet dat het een jaarcontract betreft van 1 sept. / 1 sept., en dat er ieder jaar opgezegd kan worden voor 1 juli. Dus 2 maanden opzegtermijn, anders volgt volledige betaling voor 1 jaar.
Ik ben van mening dat een jaarcontract een contract voor bepaalde tijd is, en daarom van rechtswegen sowieso eindigt en ik dus eigenlijk niet verplicht ben om op te zeggen voor 1 juli. En dat ik ten alle tijde het contract kan opzeggen met inachtneming van de wettelijke opzegtermijn van 1 maand na afloop van het eerste contractjaar. Klopt dit?

Nee dit betreft ook een speciaal soort huurcontract waarvoor de wet van Dam niet geldt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke, bedankt voor uw snelle antwoord!
Dus er is echt geen mogelijkheid meer om het contract na 1 juli op te zeggen voor het begin van het 2e contractjaar?
Er staan verder ook geen ontbindende voorwaarden in het contract zoals bv. verkoop of verlies van de caravan. Mag dit ook zomaar?


Nee, u moet het contract uitzitten . Ja dan zijn er zaken ongeregeld gelaten, maar dan regelt de wet wat er dient te gebeuren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag