Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onze zoon gaat samen met 2 vrienden in een appartement wonen voor studie. In de vrije sector. Nu wordt van iedere jongeman een borgstelling gevraagd, logisch. Maar iedere borgsteller staat borg voor de volledige maandhuur en niet een derde. Is dit reëel?

Is er sprake van medehuur ? Zo ja dan is het juist, immers een medehuurder is voor de 100% aansprakelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat denk ik wel. Ze tekenen ieder voor zich een gezamenlijke huurovereenkomst.
Een andere vraag hieruit volgend is dan, mocht 1 van de jongens onverhoopt stoppen, wat is dan het bedrag dat de ouder moet betalen aan de verhuurder? Een derde of het volledige maandbedrag?


Wat bedoelt u met “ ze tekenen ieder voor zich een gezamenlijke huurovereenkomst . Als er sprake is van medehuurderschap dan is er één overeenkomt die door de huurders en de borgstellers wordt getekend.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat ik bedoel is dat er drie handtekeningen op 1 huurovereenkomst komt te staan. Tevens zijn er 3 borgstellingen (3 x ouders)


Ok dat is juist. Als u als borgsteller enkel de huurovereenkomst medeondertekent dan is dat geen rechtsgeldige borgstelling. Dat moet separaat worden overeengekomen. Maar dat is het probleem van de verhuurder .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De borgstellingen zijn separaat ondertekend door ons. Wij tekenen, voor zover wij weten niet mee op de huurovereenkomst. Maar mijn eerdere gestelde vraag, staan wij borg voor het hele maandbedrag of een derde mocht onze zoon moeten afhaken? Bedankt in ieder geval voor de opheldering al zover


U staat borg voor het hele bedrag, dat blijkt ook uit de separate borgstellingsovereenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw tijd en de antwoorden



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag