Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedendag,

Wij hebben een omgevings vergunning gekregen voor het ombouwen van een meer dan 100 jaar oude hooi schuur tot atelier met verdiepings vloer erin te maken (op het platteland van Groningen). Echter staat er op onze ingediende situatie tekening (meegeleverd bij de vergunningsaanvraag) een verkeerde goot hoogte (ca. 5 meter hoog) en daarover maakten belanghebbenden bezwaar. Wat is het gevolg daarvan als we met de verbouw toch de goot hoogte aanhouden van de situatie tekening? De zijwanden van de schuur worden dan daardoor ca halve meter hoger dan nu, maar in het verleden (zo'n 30 jaar geleden en daarvoor) waren de zijwanden al veel hoger dan nu en kon je de kap (puntdak) omhoog en omlaag doen en dan werden er door de boer platen tegen de gevel bevestigd die het hooi droog hielden. De huidige hoogte zit er zo'n 30 jaar.

Van belang is wat vergund is. Ik lees in uw vraagstelling dat een goothoogte van 5 meter is vergund. Afwijking van de vergunning is in beginsel niet toegestaan. Kortom als deze vergunning in stand blijft zal de vergunde goothoogte het uit te voeren recht zijn.

In uw vraagstelling lees is tevens dat bezwaar is ingediend tegen de verleende vergunning. Indien de bezwaren zich (enkel) richten op de vergunde goothoogte en de beoogde lagere goothoogte de bezwaren wegneemt, ligt het mijn inziens in de rede om in bezwaar de beoogde goothoogte vast te leggen. Of te wel de vergunning daarop te wijzigen resp. herstellen. Een dergelijk besluit kan indien dit het enige bezwaarpunt is zonder hoorzitting worden afgedaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag