Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste Lezer,

Al meer dan twee jaar zijn mijn ex en ik uit elkaar en ondertussen is er nog geen enkele poging gedaan tot het voldoen aan de inspanningsverplichting. Ik heb haar hier inmiddels 1 x schriftelijk op gewezen en zal dat binnenkort nog eens doen.

Ondertussen maak in iedere maand netje het verschuldigde bedrag over. Nu ben ik er onlangs achter gekomen dat mijn ex al sinds een jaar een nieuwe relatie heeft. Wat natuurlijk mag maar mij sterke vermoeden is dat zij samenwonen, er wel allebei een apart adres op na laten..

Ik heb bewijs op diverse vreemde tijden dat pakketjes door nieuwe vriend worden getekend en zijn auto staat ook op diverse tijden voor de deur. Daarnaast gaan beiden op vakantie en doen boodschappen met elkaar. Tevens heb ik van mijn dochter vernomen dat vriend meer wel dan niet blijft slapen.

Al met al duidt dit volgens mij op een duurzame relatie. Nogmaals.. Geen probleem maar daar wil ik niet nog jaren voor gaan betalen.

Voordat ik dit verder trek.. Dit alles duidt toch op een duurzame relatie in de zin van:

• Een affectieve (/liefdes-)relatie
• Een duurzame relatie
• Samenwoning
• Het voeren van een gemeenschappelijke huishouding
• Het wederzijds verzorgen door de partners

En dus reden om de partneralimentatie aan te vechten door reden samenleving als waren zij gehuwd.. Wat te doen in deze?

Geachte heer,

Op basis van uw informatie adviseer ik u om uw ex te sommeren om per omgaande u te informeren omtrent haar gewijzigde situatie. Omdat u feitelijk al gegevens heeft kan op basis van het echtscheidingsdossier mogelijk hetzij een nieuwe berekening worden gemaakt dan wel de alimentatie worden stopgezet.
Ik ben bereid om het dossier na te kijken zonder kosten.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag