Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte dame/heer,
Ik heb een dochter (geb. 1983) uit een relatie. Door omstandigheden heb ik mijn dochter destijds niet erkend. Ten tijde van de geboorte waren haar moeder en ik niet getrouwd en hadden wij geen geregistreerd partnerschap. Enkele jaren na de geboorte van onze dochter is onze relatie geƫindigd en is mijn ex vriendin getrouwd met een andere man. Deze man heeft onze dochter destijds, met mijn instemming, erkend.
Mijn dochter is inmiddels 36. Graag willen wij beiden dat middels een dna test vast komt te staan dat ik haar 'echte'/biologische vader ben. Dit om ervoor te zorgen dat zij t.z.t. een wettige erfgenaam van mij zal zijn. Hier maakt overigens niemand bezwaar tegen. Bovendien is zij mijn enige kind.
Hiervoor zouden wij een rechtsgeldige dna vaderschapstest willen bestellen en deze, zoals op de diverse sites vermeld, in het bijzijn van een getuige (huisarts) willen uitvoeren. Mijn vraag is of dit voldoende is of dat er in ons geval ook een officieel verzoek tot vaststelling vaderschap bij de Rechtbank ingediend moet worden? PS: de vaststelling van het vaderschap dient in ons geval voornamelijk om erfbelastingtechnische redenen. Voor zover ons bekend zal mijn dochter in het geval zij als derde erft minder vrijstelling hebben dan wanneer zij mijn biologische dochter is(?).
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie.

Het kind moet de rechtbank verzoeken de vernietiging van de erkenning wegens het bekend worden met de biologische vader . Let op dat mag uiterlijk tot 3 jaar nadat zij er bekend mee is geworden !

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag