Stel vraag

Particulier


Ik heb een probleem met een incassobureau terwijl ik de odrachtgever ben. Ik heb een incasso gestart en ze 750e betaald en uiteindelijk kon ik maar amper met ze in contact komen. Na ruim een jaar nadat mijn geld was toegewezen door de rechter hebben ze nog steeds niets geincasseerd en kon ik ze weer bijna niet bereiken of informatie krijgen. Nu heb ik een reactie geplaatst op trustpilot over hun dat ik niet tevreden ben. Nu hebben ze mijn zaak stopgezet en willen nog 650 euro voor de gemaakte kosten van de deurwaarder?? En dat terwijl ze een no cure no pay regel hanteren. Hoe kan ik er tegenin gaan, want ze sturen nu mij verzoeken tot betaling en dreigen tot dagvaarden en extra kosten.
Mvg

Voordat u zelf de opdracht intrekt ( wat is gebeurd feitelijk) kunt u beter de opdrachtnemer in gebreke stellen en een datum geven waarop ze hun verplichtingen nakomen. Nadien kan er verzuim ontstaan en mag u wel ontbinden. Mogelijk heeft het bureau moeite met de incasso na de uitspraak en is er inderdaad een gerechtsdeurwaarder nodig on het uit te voeren ( beslag bijvoorbeeld ) . Kijkt u zelf ook in de voorwaarden van de opdrachtovereenkomst?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze hebben mijn opdracht ingetrokken vanwege de reactie, het staat blijkbaar ook in hun overeenkomst dat ze dat mogen. Ize hebben me meerdere malen dingen beloofd en die zijn ze nog geen een keer nagekomen alleenmaar loze beloftes en afspraken die ze helemaal niet nakomen. Zelfs niet eens proberen om het na te komen lijkt het wel. Ik vind het gewoon dat ze niet deugen als ze zo met hun klanten omgaan en het is ook volgensmij een vorm van oplichting gewoon. Afspraken maken, ik betaal en uiteindelijk hoor ik niets meer en kan ik geen informatie opvragen of wat dan ook.


Mocht dit escaleren, dan is het echt nodig dat u dit bedrijf in gebreke stelt en tevens het verzuim laat intreden omdat zij zich niet aan hun verplichtingen en beloftes houden.Aangetekend verzenden en een datum in het verleden noemen is mogelijk als u maar duidelijk aangeeft waarom u het vertrouwen dan heeft verloren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag