Vraag

Beste rechtswinkel,
in 2018 hebben we een huis gekocht en zijn dit jaar begonnen met de tuin. Samen met de buren hebben we een hek geplaatst, maar voordat het hek in de grond ging hebben we aangegeven dat we de erfgrens betwisten. Omdat zij een hond hebben moest het hek er snel in en konden niet wachten op kadaster. Het kadaster is nu geweest en blijkt dat niet alleen het hek, maar ook de garage (gebouwd 2016, staat 10 cm over de grens) over onze grens staat. Zij beroepen zich nu op verjaring (het oude hek stond ook altijd zo), maar bij het uitbouwen van de garage ben je toch ook verplicht de erfgrens door kadaster te laten meten? Wat weegt zwaarder voor een rechter (wordt nu mee gedreigd), verjaring van een grens of de verantwoordelijkheid voor het meten van de grens voor je gaat bouwen?
Hartelijk dank

Deel deze vraag

1 Reactie

Wie eist bewijst dus uw buren moeten de verjaring niet te goeder trouw bewijzen en dat voor twintig jaren. Zijn er in het verleden ooit afspraken gemaakt over gebruik dan kan er nimmer sprake zijn van verjaring maar is er een overeenkomst tussen buren die opgezegd kan worden .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm