Stel vraag

Wonen, Buren

Zakelijk


Een klant van ons heeft meerdere facturen nog niet betaald. We hebben vooraf een offerte opgesteld waar de klant mee akkoord gegaan is en voor heeft getekend. Daarbij zijn er gedurende de werkzaamheden nog allerlei extra werkzaamheden bijgekomen buiten de offerte die apart zijn gefactureerd. De klant heeft vanaf de start van de werkzaamheden zich overal mee bemoeid en ging over elke schroef en spijker die aangebracht werd een discussie aan. We hebben steeds geprobeerd om alles naar tevredenheid op te lossen.

Inmiddels is de schuld opgelopen tot bijna €20.000 en hebben wij aangegeven niet verder te gaan met de werkzaamheden of levering van spullen tot deze schuld is ingelost. De klant stelt nu een lijst eisen waaronder dat wij de spullen volgens de offerte nog moeten leveren en dat zij daarna de betalingen doet.
Aangezien het vertrouwen van beide kanten geschaad is willen wij niks meer leveren voordat de schulden betaald zijn omdat wij bij uitblijven van betaling deze spullen (gaat om een paar duizend euro) dan in ieder geval nog kunnen retourneren aan de leveranciers. Wij willen naar tevredenheid de zaak oplossen maar het heeft er alle schijn van dat de klant dit niet wil.

Welke stappen kunnen wij nemen om de klant alsnog tot betaling over te laten gaan? Ze heeft over enkele facturen al een herinnering ontvangen. Van de andere facturen verloopt de betalingstermijn over enkele dagen. Kunnen wij rente of administatiekosten rekenen voor het te laat betalen?

Aangezien de klant de facturen, waarvan de betaaltermijn al is verstreken onbetaald heeft gelaten, is zij in verzuim geraakt en bent u gerechtigd om uw werkzaamheden op te schorten totdat al deze facturen zijn betaald. Als betaling ondanks al uw inspanningen uitblijft, dan kunt u dit in rechte vorderen. Wellicht dat een laatste sommatie door een advocaat alsnog tot betaling leidt. Ik kan u desgewenst in deze kwestie bijstaan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag