Vraag

Ik doe zaken met een bedrijf dat bestaat uit een Holding BV met "daar onder" twee werkmaatschappijen. De holding BV is failliet verklaard, maar de twee werkmaatschappijen functioneren nog. Kan dat? Kunnen de werkmaatschappijen zelfstandig verder, of volgt alsnog het faillisement van de werkmaatschappijen?

Deel deze vraag

5 Reacties

Doet u zaken met de holding of de werkmaatschappij ?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
ik doe zaken met de werkmaatschappij, een BV
De werkmaatschappijen kunnen zelfstandig verder. Ik adviseer u eel om boter bij de vis te vragen. Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Financieel gezien staan de werkmaatschappijen los van de holding. Dat een holding failliet gaat is op zich wel merkwaardig, de (financiƫle) gezondheid van de werkmaatschappijen dient dan ook goed in de gaten gehouden te worden.

Een ander punt is, en dat is wel belangrijk, is om na te gaan door wie de werkmaatschappijen nu bestuurd (mogen) worden. Regelmatig is de holding de bestuurder van de werkmaatschappij. Nu die holding failliet is, kan/mag deze de werkmaatschappij niet meer besturen (wanneer de bestuursrelatie inderdaad zo is ingericht). Dat betekent dat overeenkomsten die worden aangegaan, door de curator of een door de curator aangesteld persoon als bestuurder aangegaan moeten worden. Ik zou u in dit geval tevens vergewissen dat huidige overeenkomsten voortgezet zullen worden en eventueel garanties eisen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Heren

Hartelijk dank voor uw reacties. Ik kan hier mee verder !

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm