Vraag

In 2014 is in een nieuw contract een bepaald salaris overeen gekomen. Echter bij narekenen blijkt dat dit salaris nooit is uitbetaald. Omdat het een parttime baan is is mij dit pas onlangs opgevallen. Welke actie kan ik ondernemen en binnen welke termijn?

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Indien u een loonvordering hebt, dient u die binnen vijf jaar in te stellen of althans de verjaring te stuiten. Dat doet u door een (aangetekende) brief te sturen naar de werkgever waarin u vermeldt op welke bedragen u - nog steeds - aanspraak maakt. U zou tevens wettelijke vertragingsvergoeding en wettelijke rente kunnen vorderen. U geeft de werkgever een redelijke termijn om alsnog te betalen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 U spreekt over 2014. Dat betekent dan ook dat u de brief (bewaar kopie) of e-mail op korte termijn moet sturen (verjaringstermijn). Zo te horen werkt u er nog. In dat geval zou ik in de eerste brief de wettelijke verhoging en rente niet vorderen. Doet u dat wel, dan loopt u het risico dat de arbeidsverhouding verstoord raakt. Reageert de werkgever niet of negatief, dan kunt u die altijd nog vorderen.

Betaalt de werkgever niet, dan kunt u naar de kantonrechter. Laat u in dat geval bijstaan door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm