Vraag

Ik woon samen met mijn vriend op hetzelfde adres. We hebben geen samenlevingscontract of i.d. en dat hoeft voor ons eigenlijk ook niet. Hij gescheiden en ik weduwe; beide hebben we volwassen kinderen.
Nu gaan mijn vriend en ik binnenkort samen een nieuwe auto kopen. We betalen elk de helft en alle kosten worden ook van onze gezamenlijke rekening betaald.
De aankoopnota zetten we op onze beide namen.
Echter de auto kan maar op een naam staan.
In geval van overlijden bijv van degene die de auto op naam heeft , willen we dat de dagwaarde van de auto voor de helft vd achterblijvende partner is en de andere helft voor de erfgenamen vd andere partner.
Kunnen we bovenstaande met een zelf opgesteld contract regelen of moeten we daarvoor beslist naar een notaris.

Deel deze vraag

1 Reactie

U kunt beiden met een handgeschreven verklaring een en ander vastleggen. Dus ieder een verklaring opstellen en ondertekenen.

Ik adviseer u om tevens daarin te vermelden dat de auto gezamelijk bezit is en dat in geval van beëindiging van de relatie degene die de auto krijgt de helft van de dagwaarde aan de andere geeft.
Als meer bewijs kunt u nog ieder de helft van de aankoopprijs aan de garage betalen of , indien een van u dat doet, de ander de helft aan de andere persoon per bank overmaakt onder vermelding van “ gezamenlijke aankoop auto”

Heeft u nog vragen ? Stelt u ze gerust .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm