Vraag

Alimentatie is in 2014 vastgesteld op 278,- voor 2 kinderen. Mijn ex betaald geen indexering en er is nu een achterstand van 1200,-.
Hij wil nu een herberekening omdat hij in 2015 met nieuwe partner een kindje heeft.

Wat kan ik doen

Deel deze vraag

1 Reactie

U kunt wellicht het LBIO inschakelen om de inning van die achterstand bij uw ex te verhalen. Het LBIO doet dat zonder dat zij u kosten in rekening brengen. Als het LBIO dat niet kan doen voor u, kunt u een deurwaarder inschakelen. Die brengt daar wel kosten aan u voor in rekening. Als uw ex minder aan alimentatie wil betalen omdat er al enige tijd een nieuw kindje is, zal hij een verzoek moeten indienen bij de rechtbank om een verlaging van de alimentatie te verkrijgen. Zo lang dat niet is gebeurd, blijft hij verplicht het eerder vastgestelde bedrag aan alimentatie te voldoen. Indien u het niet eens bent met het verzoek van uw ex, raad ik u aan een advocaat in de hand te nemen die alsdan namens u verweer kan voeren tegen het verzoek in rechte van de man. Desgewenst kan ik u daarin bijstaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm