Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Ik heb een lening, met deze lening zijn aandelen gekocht. Met het dividend van de aandelen had de lening moeten worden afgelost.

Dit is niet gebeurd aangezien de aandelen naar wat nu blijkt nooit dividend hebben opgebracht.

Als onderpand voor de lening en rente zijn deze aandelen.

Nu wilt de persoon die de lening en aandelen heeft verkocht de lening met rente terug zien dit wordt nu gebruikt als pressie middel om iets anders van mij gedaan te krijgen. Of die lening betalen of wat voor mij doen.

Ik wil beide niet, maar ik wil vooral niet heel veel geld kwijt zijn.

Hoe gaat het in zijn werk met het onderpand, wanneer wordt daar aanspraak op gemaakt?

En ook al is het onderpand niks waard is daarmee dan wel de kous af? Of kan er alsnog beslag gelegd worden op mijn salaris of huis o.i.d?

Ik begrijp uit uw toelichting dat de aandelen aan de uitlener zijn verpand als onderpand voor de lening. De uitlener kan het hiermee verkregen pandrecht inroepen op het moment dat u tekort schiet in de nakoming van uw verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst van geldlening. De uitlening kan in dat geval tot uitwinning van het pandrecht overgaan en de aandelen verkopen. Als de opbrengst dan onvoldoende is om de lening af te lossen, dan kan de uitlener het restant al dan niet middels het leggen van beslag op eventuele andere vermogensbestanddelen trachten te verhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag