Vraag

Ernstige schade opgelopen aan schouder en pols.
Oorzaak aanvallende hond op mijn aangelijnde hond, met val als gevolg.
Voorlopig uit de running (ook qua inkomenen zorg voor mijn moeder etc etc)).
Gevolgen nog niet te overzien (wel of geen operatie aan schouder is niet zonder risico aldus traumachirurg)
Heb alleen een telefoonnr van de eigenaar van de hond.
Wat moet ik hier als eerste doen??

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Beste meneer/mevrouw,

Ik lees dat u letsel hebt opgelopen als gevolg een val die is veroorzaakt door een hond die uw aangelijnde hond heeft aangevallen. Allereerst wens ik u heel veel sterkte met uw herstel.

U hebt op dit moment alleen een telefoonnummer van de eigenaar van de hond. Ik adviseer u om alle persoonsgegevens van de eigenaar van de hond te verzamelen (naam en woonadres). Op die manier kunt u de eigenaar van de hond altijd weer achterhalen. Daarnaast raad ik aan om de eigenaar van de hond te vragen om melding te maken bij zijn/haar aansprakelijkheidsverzekeraar (deze melding is nodig zodat de aansprakelijkheidsverzekeraar kan beginnen met het onderzoek naar aansprakelijkheid) en de naam van de aansprakelijkheidsverzekeraar (AVP-verzekering (AVP is afkorting voor aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) met polisnummer met u te delen.

Vervolgens gaat de aansprakelijkheidsverzekeraar beoordelen of diens verzekerde aansprakelijk is. In principe is de eigenaar (juridisch gezien bezitter) van het dier aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade. Dit is geregeld in artikel 6:179 Burgerlijk Wetboek. Dit betekent dat u een vergoeding van uw schade behoort te krijgen.

Mogelijk dat de aansprakelijkheidsverzekeraar met verweren tegen u gaat komen. Bijvoorbeeld om u een bepaalde mate van eigen schuld in de schoenen te schuiven. Ik adviseer u dan ook om u te laten bijstaan door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Een letselschadeadvocaat kan u kosteloos bijstaan. De kosten kan de advocaat verhalen op een aansprakelijke partij en diens aansprakelijkheidsverzekeraar.

Samengevat adviseer ik:

1. Probeer zoveel mogelijk gegevens van de eigenaar van de hond te verzamelen (naam, adres en woonplaats).
2. Probeer zoveel mogelijk bewijs te verzamelen waarmee kan worden vastgesteld dat uw schade is veroorzaakt door de hond (bijvoorbeeld getuigenverklaringen).
3. Vraag de eigenaar van de hond om melding te maken van het ongeval bij zijn/haar aansprakelijkheidsverzekeraar (AVP-verzekering).
4. Schakel een letselschadeadvocaat in die u kan helpen met het vestigen van de aansprakelijkheid en het inventariseren en verhalen van uw schade.

Ik ben letselschadeadvocaat. Mocht u mijn hulp kunnen gebruiken, neem dan gerust contact met mij op. U treft mijn contactgegevens door op mijn naam rechts in het scherm te klikken.

Met vriendelijke groet,

Marcel Schreijer

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm