Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag ik een juridische vraag:
welke (juridische) stappen moet ik ondernemen om te zorgen dat mijn ex vriend ons gezamenlijke koophuis verlaat zodat het huis verkocht kan worden. Situatie: gezamenlijk eigenaar van koophuis 95% afgelost tot nu toe, verdeling eigenaars: 50/50, +-1 ton overwaarde, geen huwelijk, geen samenlevingscontract, geen geregistreerd partnerschap, 1 zoon <12jaar geen gezamenlijk ouderschap. Ik heb het huis verlaten op 1 feb 2019 en woon op een nieuw adres (huur) met zoon en sta daar nu ook ingeschreven. Het gezamenlijke koophuis is te duur om mij uit te kopen, niet alleen vanwege de overwaarde op het huis maar zelfs ook de hypotheek is te hoog om alleen te kunnen dragen door ex vriend. Hij wilt de woning niet verlaten en wilt ook niet mee op gesprek met hypotheekverstrekker. Ik betaal vanaf 1 feb niet meer mee aan de hypotheekaflossing.

Moet ik nu naar de rechter? heb ik daarvoor een advocaat nodig of kan ik ook veel zelf doen om kosten te besparen? hoe lang duurt zo'n traject gemiddeld? Hoeveel ben je totaal aan kosten kwijt gemiddeld na zo gerechtelijke procedure? en belangrijkste vraag: gaat dit lukken of zit ik er aan vast?

De huidige woningmarkt is oververhit dus ik kan de overwaarde goed gebruiken om iets kleins te kunnen kopen. Nu huur ik een huis wat bijna 58% van mijn inkomen is en mijn spaargeld is bijna op!

alvast bedankt voor uw reactie.

Geachte mevrouw,

Uw ex vriend dient of de woning zelf te kopen of medewerking te verlenen om de woning te verkopen zodat de overwaarde kan worden verdeeld. Daartoe is hij verplicht medewerking te verlenen.

Indien hij weigert dan kan alleen de rechter hem daartoe dwingen. De kans dat u die procedure wint is 100%. U kunt zelf die procedure voeren. U heeft daarvoor rechtsbijstand nodig.

Tegen een zeer gereduceerd tarief kan ik u bijstaan en uw belangen behartigen. De hoogte van de totale kosten is afhankelijk ook van de medewerking van uw ex. Op grond van mijn ervaring kan ik zeggen dat de kosten liggen tussen de 2.000 - 3.000 euro.

Tot slot:
Ook al heeft hij geen gezag dan is hij wel verplicht om alimentatie te betalen voor zijn zoon.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag