De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Kan bij een huis dat is gebouwd volgens het bouwbesluit en waarvoor ook komo certificaten gelden nog sprake zijn van non conformiteit (7:17 BW)? Ik heb klachten over tocht door de kozijnen. De verkoper tevens bouwer van het huis verweert mijn beroep op non conformiteit door te stellen dat de kozijnen volgens het bouwbesluit zijn gebouwd en dat ze ook een komo certificaat hebben. Toch is er sprake van tocht en daardoor geluidsoverlast. Wat kan ik hier aan doen?

Deel deze vraag

6 Reacties

Waarschijnlijk kunt u de verkoper aanspreken. Dit zijn gebreken die u niet hoeft te verwachten. U geeft niet precies aan waar het probleem vandaan komt, wellicht weet u dat zelf ook niet. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de kozijnen op zichzelf wel zijn goedgekeurd, maar niet goed zijn gemonteerd. Hoe het ook zij, de woning lijkt mij niet conform aan wat u mag verwachten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Het verweer dat voldaan is aan het bouwbesluit en dat er een komo certificaat is is dus geen valide verweer? Wat kan ik hiertegen inbrengen bij mijn verkoper? Hij blijft bij dit argument als verweer..
1 Het argument dat de verkoper gebruikt is geen garantie voor de afwezigheid van gebreken en, afgaande op uw klachten, is het nog maar de vraag of volledig voldaan is aan het bouwbesluit.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor uw antwoord. Wat kan ik volgens u dan het beste tegen dit argument van de verkoper inbrengen? Ik ben bezig met het opstellen van een antwoordbrief.
Reactie van de vraagsteller
Ik doel dan op een wettelijke bepaling waaruit volgt dat het verweer dat sprake is van bouw volgens het bouwbesluit hier niet werkt.
Een dergelijke wettelijke bepaling bestaat niet, maar volgens mij moet u in uw brief vermelden dat er of niet volgens het bouwbesluit is gebouwd, of er is wel volgens het bouwbesluit gebouwd, maar desondanks kleven er aan de woning gebreken die non-conformiteit opleveren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm