Vraag

Ik heb een huis gekocht dat gebreken heeft aan de kozijnen. Hierdoor heb ik last van tochtoverlast en geluidsoverlast door het suizen van de wind. Ik heb de verkoper (een ontwikkelaar) hiervoor aangesproken op grond van non-conformiteit. Der verkoper stelt echter dat dit niet mogelijk is, omdat hij bij de bouw heeft voldaan aan het bouwbesluit en de kozijnen een komo certificering hebben. Hierdoor kan volgens hem geen sprake zijn van non-conformiteit. Ik wil graag dat het gebrek wordt hersteld, door bijvoorbeeld het kozijn te vervangen of nieuwe ventilatiestrips te plaatsen die niet tochten. Klopt het wat de verkoper zegt?

Deel deze vraag

1 Reactie

Dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Dit zijn gebreken die u niet hoeft te verwachten. U geeft niet precies aan waar het probleem vandaan komt, wellicht weet u dat zelf ook niet. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de kozijnen op zichzelf wel zijn goedgekeurd, maar niet goed zijn gemonteerd. Hoe het ook zij, de woning lijkt mij niet conform aan wat u mag verwachten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm