Vraag

Geachte Lezer(es),

Ik ben samen met nog 2 andere collega's heimelijk gefilmd op onze werkplek door derden met een telefoon, cliënt van de instelling waar wij werkzaam zijn.(Is een besloten/gesloten ruimte).
Wij zij allen beveiligingsbeambte op het zelfde object het zou gaan dat wij in langdurig hebben geslapen tijdens 1 van onze nachtdiensten, wij zitten namelijk daar alleen nu heeft onze werkgever de beelden wel gezien wat voor hem de aanleiding was ons een mondelinge waarschuwing (op schrift) te geven wat in ons personeelsdossier wordt gedaan maar wij hebben de beelden NIET GEZIEN en de betreffende cliënt wil de beelden niet afgeven wat betekend dat ik straks daar niet meer mag komen met alle gevolgen van dien en ook mijn beide collega's niet.

Mijn vraag ik kan en mag dit zomaar en wat kan ik of wij daaraan doen???????

Met vriendelijke groeten,

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Voordat de werkgever arbeidsrechtelijke maatregelen treft op basis van een ingezonden filmpje, zoals het geven van een officiële waarschuwing, zou u als werknemer eerst moeten worden gehoord en zou u de beelden ook mogen zien. Dat vloeit in mijn optiek voort uit het goed werkgeverschap dat de werkgever in acht moet nemen. Indien er nog andere maatregelen zouden worden getroffen, bijvoorbeeld overplaatsing of iets dergelijks, is uiteraard ook de vraag of die terecht/proportioneel zijn. Verder is het de vraag of de filmmaker rechtmatig heeft gehandeld door de film aan uw werkgever te geven. Dat zal mede afhangen van de vraag of de nu getroffen maatregelen terecht of rechtmatig zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm