Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Eerder heb ik onderstaande aan jullie voorgelegd:
"In 2018 was ik 20-25% arbeidsongeschikt. ik werkte onder vast arbeidscontract. Na herkeuring ben ik per 01-11-2018 volledig afgekeurd (herkeuring was verlaat, had per 01-11-2018 moeten gebeuren maar was pas begin 2019). Met inachtneming van wettelijke opzegtermijn ben ik door werkgever met wederzijds goedvinden ontslagen begin 2019. Naast een transitievergoeding heeft werkgever ook de niet opgenomen vakantie-uren 2018 uitbetaald. Nu vordert het UWV dit bedrag volledig terug. Kan/mag dit aangezien ik in 2018 maar 20-25% afgekeurd was (voor een periode van 11 maanden)".

Jullie antwoord kwam er op neer dat het UWV niet goed zit en ik bezwaar zou kunnen maken tegen deze beslissing, dit heb ik gedaan.

Dit bezwaar is onlangs afgewezen met als reden dat de betaling van niet opgenomen vak.uren heeft plaatsgevonden in 2019 en toen was ik volledig arb.ongeschikt. Dat de betaling ging over niet opgenomen vak.uren over de periode waarin ik 'maar' 20-25% was afgekeurd is in deze niet relevant volgens het UWV.

Is de afwijzing van mijn bezwaar op deze gronden terecht?

Met vriendelijke groet,

U hebt de mogelijkheid om uiterlijk 6 weken na de datum van de beslissing op bezwaar van het UWV bij de rechtbank in beroep te gaan. Er is griffierecht verschuldigd. Uiteraard zou in uw zaak beoordeeld moeten worden of beroep een redelijke kans van slagen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag