Vraag

Woonachtig in het buitenland, zijn wij regelmatig in Nederland en huren dan een auto. Normaal ging dat altijd goed, maar in januari niet. Terwijl de auto geparkeerd stond in een parkeervak aan de openbare weg, werd de voor ons geparkeerde auto aangereden door iemand die onwel was geworden tijdens het rijden, en die bracht vervolgens schade toe aan de door ons gehuurde auto. De politie ter plaatse gaf ook direct aan dat de schuld niet bij ons lag maar bij de veroorzaker. De veroorzaker overleefde de aanrijding niet.
De verhuurder van de auto trok na twee maanden 1250 euro van onze rekening af, omdat de auto beschadigd was ingeleverd. (afgevoerd van plaats van ongeval)
De eigenaar van de voor ons geparkeerde auto is schadeloos gesteld, aan de verhuurder is de schade betaald , maar weigert ons het bedrag van 1250 euro terug te betalen.
Wat kunnen wij nu nog doen om dit terug te ontvangen??

Deel deze vraag

2 Reacties

1 U kunt de verhuurder aanschrijven, sommeren en zo nodig het bedrag in een procedure van hem vorderen. Desgewenst kan ik u hierbij wellicht helpen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Als ik het goed lees is de verhuurder van uw auto volledig schadeloos gesteld. Dat betekent dat deze nu 1250 euro 'winst' heeft gemaakt op het ongeval en dat mag niet. Dit wordt ook ongerechtvaardigde verrijking genoemd.

De verhuurder weigert om aan u terug te betalen. Afhankelijk van wat u zelf al heeft gecorrespondeerd zou u nog een laatste sommatie kunnen sturen om het bedrag terug te betalen, of dit door een jurist laten doen. Deze kan ook eventueel een gerechtelijke procedure starten mocht dat nodig zijn.

Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op e.e.a. meer in detail te bespreken. Ik heb ruime ervaring met incassozaken en zou u graag bijstaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm