Vraag

Het ziet ernaar uit dat mijn ex-partner een bijstandsuitkering gaat aanvragen; ik verwacht dat de gemeente de bijstandsuitkering op mij gaat verhalen. Onlangs hebben mijn nieuwe partner en ik een samenlevingscontract gesloten.

Ik heb twee vragen:
1) speelt het inkomen van mijn nieuwe partner een rol ten aanzien van het bijstandsverhaal?
2) spelen (verhuur)inkomsten en vermogen in box 3 een rol ten aanzien van het bijstandsverhaal (bepaling draagkracht mijnerzijds) of wordt uitsluitend gekeken naar mijn inkomsten in box 1?

NB: wij hebben geen afspraken gemaakt mbt partneralimentatie, alle kosten mbt onze 2 minderjarige kinderen draag ik.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Het inkomen van uw partner speelt geen rol. Wel wordt er van uit gegaan dat u de kosten van de huishouding samen deelt. Uw inkomen uit verhuur en vermogen kan inderdaad in de berekening worden betrokken. Er wordt niet slechts naar het inkomen uit box 1 gekeken. Mogelijk is het wel zo dat de ruimte die u aan de hand van de berekeningen zou hebben al volledig of grotendeels is ingevuld door de kosten die u voor de kinderen draagt. Als u het oneens zou zijn met de berekening die de gemeente maakt in het kader van een mogelijk bijstandsverhaal, is het verstandig een advocaat in de hand te nemen die een eigen berekening kan maken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm