Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn leidinggevende refereert in mijn halfjaarlijkse en jaarlijkse beoordelingsgesprekken altijd aan 'salarisschalen', met daarbij de opmerking dat ik bovenaan mijn schaal zit en niet in aanmerking kom voor loonsverhoging. Ik heb bij de HR-afdeling de vraag neergelegd om deze schalen, waaraan men refereert, in te mogen zien, om te zien wat ik méer zou kunnen gaan doen, om wél in aanmerking te kunnen komen voor groei in een andere functie/schaal. Het antwoord was:
"Er is vanuit het hoger management besloten dat wij geen inzage geven in de corresponderende schalen behorende bij de functies".
In onze code of conduct staat dat transparantie van groot belang is voor het succes van ons bedrijf.
We hebben geen CAO, volgen een CAO van één van onze bedrijfsonderdelen.
In hoeverre mag mijn werkgever wel refereren aan iets wat mijn groei beperkt, maar vervolgens inzage niet toestaan/verbieden?
Dank voor uw antwoord!

U heeft recht op inzage in de salarisschalen (goed werkgeverschap). Ook heeft u recht op inzage in uw personeelsdossier (wet0. Ik zou schriftelijk (bewaar kopie) of per e-mail om inzage vragen. Wanneer de werkgever echt transparant wil zijn, dan is dit ook geen enkel probleem.

U zegt dat de werkgever de CAO van een van de bedrijfsonderdelen toepast. U kunt dan ook in die CAO nakijken in welke functiegroep/schaal u valt. Daarna kunt u uitrekenen of u genoeg krijgt.

Wanneer de werkgever in zijn schriftelijke arbeidsovereenkomst naar een CAO verwijst, dan is die van toepassing (incorporatie)

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag