Vraag

Ik woon permanent op een vakantiepark MET een zogeheten PGB. Ik woon hier dus legaal. Het park heeft langdurig achterstallig onderhoud, zoals slechte geasfalteerde paden, geen wifi, geen glasvezel. Het park bestaat uit twee delen, welke niet gescheiden mogen worden. Het grootste deel waarop private stacaravans, seizoenscaravans staan, veelal op huurgrond. Op dit gedeelte ligt een vergunning voor het bouwen van ruim 100 vakantiewoningn. En dan is er nog een gedeelte met enkel vakantiewoningen.

Nu is park november vorig jaar verkocht. Voor een schijntje. De nieuwe eigenaar heeft alle recreanten op het grootste gedeelte gesommeerd te verdwijnen. Hij zegt voornemens te zijn om de grond bouwrijp te maken om die nieuwe vakantiewoningen te bouwen.
En hij is i.s.m de gemeente bezig te handhaven. Dus mensen die hier jarenlang gedoogs waren permanent te wonen eraf te zetten.

Er heerst dus een grimmige sfeer hier. Het binnen zwembad is gesloten, evenals het restaurant en de snackbar. De receptie is twee uur per dag geopend en op zondag zelfs gesloten. Er worden geen pakketjes in ontvangst genomen, terwijl ik hier nota bene legaal woon! De speeltuinen zijn afgebroken, het gras ataat torenhoig, onkruid tiert welig en de,bomen en struiken worden niet meer bijgehouden.

Dit is de situatie. Er is nog geen bouwplan ingeleverd. Of wat voor plan dan ook. M.a.w. niets concreets.
Nu hebben we een brief ontvangen dat we voor 2019 minimaal 1200€ jaargeld moeten betalen, als voorschot. In januari 2020 volgt de definitieve rekening. Deze kosten zijn voor beheer en onderhoud vh park.
En dit terwijl de vorige eigenaar een kleine 500€ voor beheerskosten vroeg.

Kan dit zomaar? Volgens mij heeft de nieuwe eigenaar het park overgenomen inclusief geldende contracten. Ik krijg nu sterk het idee dat ik, samen met de andere bewoners, moet betalen voor voorzieningen die er niet meer zijn. Daarnaast is mijn woning onverkoopbaar geworden en verhuren is ook amper mogelijk nu we op zo'n troosteloos terrein wonen.
De eigenaar wist wat hij kocht, een vakantiepark met achterstallig onderhoud. Daar hoef ik toch niet voor op te draaien?
Wat voor advies geeft u mij, een eigenaar can een mooie stenen bungalow met eigen grond en pgb?

Deel deze vraag

2 Reacties

Reactie van de vraagsteller
Vraagnummer 69734

Extra opmerking: we hebben een bungalowvereniging waarvan ik ook lid brn. De vorige eigenaar en deze bungalowvereniging hebben ooit regels opgesteld van rechten en plichten. Hierin staat óók oa dat er jaarlijks max 4% verhoging vh jaargeld toegestaan is. Dit enkel indien de genoemde voorzieningen ook geleverd worden, zoals zwembad binnen en in de zomer buiten, restaurant, cafetaria, onderhoud aan het park, en een geopende receptie.

Dit ter aanvulling
De nieuwe eigenaar neemt de rechten en plichten over. Als u eerder van mening was dat u ten onrechte betaalde voor niet geleverde service mag u een deel opschorten na een in gebreke stelling. Het is niet gefundeerd dat parkbewoners en gebruikers zonder plan meer moeten betalen , ook zonder enig idee of men wel mag blijven. Ik denk dat recron voorwaarden van toepassing zijn voor vaste plaatsen - u kunt daarin opzoeken wat de rechten en plichten zijn in verband met grote veranderingen . Verder kan ik niet beoordelen of u legaal woont, dat doet u als u zich van de gemeente mag inschrijven en het bestemmingsplan bepaalde plaatsen met functie wonen duidt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm