Vraag

Ik heb een vraag voor mijn ouders.
Mijn moeder gaat verhuizen en gaat nu haar huurhuis opleveren waar ze 51 jaar heeft gewoond.
Dit huis was 51 jaar geleden een dienstwoning van de gemeente.
circa 40 jaar geleden zijn er plavuizen in gelegd.
Ongeveer 25 jaar geleden zijn de woningen overgegaan naar een woningbouwstichting.
Mijn moeder kan haar niet herinneren dat ze ooit in het begin een huurcontract heeft gekregen of ondertekend.
Nu is de vraag, kan de woningbouwstichting haar verplichten om de plavuizen er uit te halen?
De woning was destijds niet van hun.
Ik hoop dat u een antwoord voor mij heeft.

Deel deze vraag

4 Reacties

2 Er is een huurcontract tussen uw moeder en de woningbouwvereniging al staat er niks op schrift. Maar objectieve verbeteringen behoeven ook zonder toestemming niet te worden verwijderd, bovendien moet verhuurder aangeven of huurder de zaak anders oplevert ( al dan niet met schade) dan hij het huurde. Dat kan alleen als er een staat is van aanvangen een staat na het het einde van de huur.periode Als verhuurder meent dat er schade is die moet worden hersteld: gebruikssporen en normale slijtage behoren daar niet toe.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank u voor het antwoord. Dus als ik het goed begrijp vallen plavuizen daaronder? Als ik op de website van de verhuurder kijk moet bijvoorbeeld vloerbedekking er uit.
Plavuizen zijn niet weg te nemen zonder hak en breekwerk en daarom is nu de verhuurder door natrekking eigenaar geworden ervan, mogelijk is hij zelfs door deze objectieve verbetering verrijkt. Vergeleken moet worden naar de situatie zoals zij was voor aanvang van de huurovereenkomst. Van uw ouders / moeder mag niet verwacht worden dat de situatie wordt teruggebracht naar een die slechter is. Misschien hebben zij recht op een vergoeding als de plavuizen kort geleden zijn gelegd.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Super bedankt voor de snelle reactie, ik zal dit doorgeven aan mijn moeder. Mocht ze toch problemen krijgen laat ik haar contact opnemen met de rechtswinkel.
Fijne avond.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm