Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Met onze oude buren ivm discussie over grond. Een nieuwe erfgrens laten vastzetten. Ingemeten door kadaster en beschreven bij notaris. Nu hebben wij nieuwe buren. Deze hebben wij de plattegrond van het kadaster gegeven met de daarbij behorende tekst hoeveel cm de grens verschuift, dat punt is de nieuwe grens. Zo word de grens 1 rechte lijn van ons pand naar dat nieuwe punt. De nieuwe buren wilden een schutting. Prima maar wij niet. Dus deze zou op eigen grond worden geplaatst. U voelt hem aan al aankomen. De schutting is in de grond gestampt. Komen mijn man en ik aan het kijken.... staat deze dus op onze grond...
Buren hebben het over een ander aantal cm... heb ik ze de papieren nogmaals overhandigt. Ze weigeren om de schutting te verplaatsen. Wat nu????

Elke nabuur mag van de ander eisen dat deze medewerking biedt aan de oprichting van een gezamenlijke schutting / erfafscheiding. Dit is wettelijk geregeld. U mag verwijdering eisen en wijziging naar de werkelijke erfgrens.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik zou graag dmv jalons en lint de grens uitzetten, zodat het duidelijk is hoe hij loopt. Moeten de buren hier aan mee werken? Nadat ik de papieren heb (buurvrouw ging uit haar plaat tegen mij) afgegeven heb ik niks van de buren weer gehoord. Hoe pak ik dit aan? Ik zou het liever oplossen, maar wil wel de grens hebben zoals deze beschreven staat. Dit heeft ons namelijk best veel geld gekost.


U mag de grens uitzetten en bijvoorbeeld afpalen. Uw buren moeten meewerken aan de oprichting van een gezamenlijke schutting maar dat geldt ook voor u .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het is geen gezamenlijke schutting, het is de schutting van de buren.


Dat begrijp ik . u kunt beiden opteren voor een eigen schutting op eigen grond of eisen dat de ander meewerkt aan een gezamenlijke schutting, een scheidsmuur.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag