Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Deze week een uitnodiging gekregen om een sociale huurwoning te bekijken. Ik stond op nummer 1. Aangegeven dat ik de volgende dag voor 13.00 moest doorgeven of ik de woning wilde accepteren. Ik heb vervolgens de volgende dag om 9.00 uur gebeld om te laten weten dat ik de woning graag wilde accepteren. Een paar uur later werd ik gebeld dat er een fout is gemaakt en dat ik toch op nummer 2 sta, omdat de oorspronkelijke nummer 1 aan heeft gegeven zich per ongeluk te hebben afgemeld voor de bezichtiging. De brief waarbij staat vermeld dat ik nummer 1 ben had ik 2 dagen voor de bezichtiging al ontvangen. Kan de woonstichting dit zomaar doen? Of kan ik stappen ondernemen?

De echte nummer 1 heeft zich afgemeld en er was geen reden voor de wbv om te begrijpen dat hij of zij zijn wil anders heeft geopenbaard dan heeft geuit. Daarom is de rechtshandeling - de afzegging- van nr. 1 rechtsgeldig en bent u aan de beurt. De volgende vraag is hoe u denkt het voor elkaar te krijgen dat de wbv zich snel bedenkt omdat zij een juridische denkfout hebben gemaakt, zonder dreigementen op rechtsgebied lukt dat niet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Bedankt voor de snelle reactie. De oorspronkelijke nummer 1 heeft dit wel kenbaar gemaakt via de mail, maar de woonstichting heeft dit pas na een week gezien. Nadat ze mij de woning hadden toegezegd. De woonstichting heeft hierbij een fout gemaakt en ik ben de dupe. Kan ik hier ook iets mee, of komt deze domme fout gewoonweg voor mijn rekening?


Het aanbod tot afzegging van nummer 1 is de wvb bereikt en pas na het lezen volgt een intrekking, die is overigens niet geldig althans de wbv hoeft er geen aandacht aan te besteden. U was en bent dus nog steeds de rechtsgeldige nr. 1 , maar is er nu toch een geschil ontstaan tussen de 3 partijen. Ik weet niet of u uw standpunt duidelijk kunt maken naar de wbv en of zij daar ook oren naar hebben, Het zijn vaak logge partijen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag