Vraag

Mijn zoon werkt sinds 19 juli 2019 bij een bedrijf in Heerhugowaard. Hij is dus nu al ruim een maand bezig. Het contract ligt klaar om ondertekent te worden en vandaag heeft hij ook een ingevulde loonheffingsverklaring bij zijn werkgever ingeleverd. Tot zover lijkt alles goed te gaan.
Zijn werkgever laat het contract echter pas ingaan per 1 augustus 2019. De periode vanaf 19 juli (zo'n 9 werkdagen) worden door hem als een proefperiode aangemerkt en hij is niet van plan die dagen te laten uitbetalen. Mijn zoon is daar min of meer mee akkoord gegaan (mondeling), maar voelt zich voor het blok gezet, aangezien hij bang is dat als hij niet akkoord gaat met de ingangsdatum van 1 augustus 2019 ook zijn loon voor augustus/zijn baan in het geding komt.
Moet mijn zoon het contract ondertekenen en hoe kan hij er voor zorgen dat de dagen in juli alsnog worden uitbetaald?

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Ten aanzien van het wel of niet tekenen adviseer ik uw zoon zich door een arbeidsjurist te laten adviseren. Immers, van belang is de precieze inhoud van de arbeidsovereenkomst. Juridisch gezien zal er overigens al een (mondelinge) arbeidsovereenkomst zijn ontstaan.
Ten aanzien van de gewerkte dagen geldt dat uw zoon recht heeft op loon. Tenzij hij ondubbelzinnig zou zijn overeengekomen dat hij gedurende die tijd voor niets zou werken en dus geen aanspraak zou maken op loon, maar dat vind ik moeilijk voorstelbaar, zeker als dat niet schriftelijk is vastgelegd. Bovendien, als uw zoon dat al mondeling zou hebben verklaard terwijl hij onder druk is gezet, is maar geheel de vraag of zijn werkgever hem aan die toezegging/verklaring mag houden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm