Vraag

Ouders (verkering van 2002 tot eind 2003, niet getrouwd geweest o.i.d.) met gezamenlijk een kind van nu 16 jaar.
Om de week een weekend en verdeling vakanties bij vader. Alles altijd onderling geregeld, ook het financiƫle.

Nu, na 16 jaar, komen moeder en (stief)vader met verzoek ouderschapsplan en alimentatie. Zij hebben laten weten een advocaat te hebben ingeschakeld die de berekening gaat doen van alimentatie en dat een rechter deze bepaalt.

Bij ons, vader en (stief)moeder, komt dit rauw op ons dak. Kunnen zij dit doen zonder dat iemand ons hierin hoort ? Ons lijkt het verstandig om even af te wachten maar wat dan? Kunnen ze zaken bepalen zonder informatie van ons te verkrijgen?

Alvast bedankt voor de moeite, J. en L.

Deel deze vraag

10 Reacties

Meest praktische oplossing voor u is dat uw kind bij u komt wonen . Gezien de leeftijd bepaalt uw kind zelf wanneer hij waar is. Wat wil uw kind?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor de snelle reactie.
Het kind wilt daar blijven wonen. We wonen 1,5 uur van elkaar vandaan, hij heeft daar zijn school en sinds een tijdje een vriendinnetje. Dat begrijpen we ook en laten hem ook vrij in wanneer hij komt, naarmate hij ouder wordt zal dat ook flexibeler gaan worden. En een maandelijkse bijdrage vinden wij ook logisch (doen we nu ook met reiskosten/spaargeld/zakgeld). Maar omdat zij nu komen met een ouderschapsplan en alimentatie vragen wij ons af wat wij hieraan moeten of kunnen doen.
Gezien leeftijd kind bepaalt kind ( bijna ) alles . Wellicht is alimentatie berekening aan de orde. Heeft u al wat ontvangen ?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Nee, we hebben nog niets ontvangen. Daarom hebben wij nu de houding aangehouden van 'even afwachten' waar men mee komt.
Van belang is wat uw kind wil!

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Mijn advies: blijf praten met uw kind!

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dat zit wel goed, dit speelt tussen de ouders. Kind woont bij moeder en komt regelmatig bij vader. Kind wil het gewoon houden zoals de afgelopen 16 jaar en bemoeit zich verder niet met het ouderschapsplan en/of alimentatie. Van ons was enkel de vraag of en wat voor actie wij moeten ondernemen (ivm hun ingeschakelde advocaat)?
Als de moeder dat wil moet ze dat doen. In de eerste plaats is van belang wat uw kind wil. Zonodig sta ik u graag bij tegen een gereduceerd tarief. Voor nu kunt u afwachten wat er komt.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor de reacties tot dusver!
U kunt mij altijd oom rechtstreeks benaderen . Fijn weekend verder.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm