Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Mijn architect heeft een mooie bouwtekening gemaakt
Maar nu denkt mijn buurman dat wij een paar centimeter op zijn grond komt te staan.
Nu laat hij het kadaster komen nu zegt hij dat als blijk dat de tekening die gemaakt is nu op zijn erf grens staat moeten wij alles betalen.
Mag dit zo maar ? Dit heeft hij ons opgelegd met een aangetekende brief die hij zelf heeft gemaakt
En heeft ook een termijn ingesteld mag dit ook ?
Hij heeft dit verder nooit met ons besproken.

Ja dat mag allemaal, maar een zaak begrijp ik niet goed: u heeft geen kadastraal onderzoek gedaan voorafgaande het bouwen, maar uw buurman ook niet. Hij had u kunnen en moeten beletten verder te bouwen of met u bespreken wat de kosten dan zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Dat heb ik gedaan bij de gemeente bij mevrouw Wilma ........ van de gemeente.
Die heeft mij verteld dat hij op 2 meter afstand lag en heeft ook tekeningen gestuurd van de erf grens lijnen.( die heeft nooit verteld dat ik het kadaster had moeten laten komen anders had ik het zeker gedaan)
En heb ook mijn taxatie makelaar gevraagd zegt ook 2 meter.
2 week gelden gebeld door de gemeente en zegt dat hij nu op 187,5 ligt dus direct de architect gebeld en de tekening aan gepast op 1,85 meter en in geleverd. Dus die ligt daar nog voor goed keuring. Mijn buurman kan niet normaal met mij praten dus heeft hij mij de aan gerekenden brief gestuurd op de eerste bouw tekening die bij de gemeente lag van 2 meter uitbouw.( die heeft hij opgevraagd bij de gemeente. Dus is nog niks gebouwd of goed goedgekeurd door de gemeente.
Maar hij eist nu wel dat ik alle kosten hem moet betalen die hij gemaakt heeft om de erf grens te bepalen als de eerste tekening die gemaakt is niet klopt.
De nieuwe tekening weet hij nog niks van wand normaal praten zonder aan getekende brief kan niet met hem helaas. Excuus voor typ en schrijf fouten heb dyslexie.


Oh ik begrijp het . Zoals ik het nu zie zou u voor de goede orde kunnen aanbieden de helft te betalen. Ik vind het ook wel slordig van de gemeente en architect dat men u niet naar het Kadaster heeft verwezen , dat is zeker de moeite waard als er twijfel moet heersen over precieze grenzen.

Beoordeel dit antwoord:

Dank voor uw vragen. Meebetalen aan een kadastrale meting die de buurman die de buurman zonder enige overleg heeft geïnitieerd, lijkt mij wat voorbarig. Er zal eerst moeten worden vastgeld of er inderdaad bij uitvoering van de bouwplannen sprake zal zijn van zogenaamde overbouw. Zolang dit nog niet vaststaat, is er nog geen sprake van inbreuk op het eigendomsrecht van de buurman. Er is immers nog slecht sprake van tekeningen en een nog niet verleende bouwaanvraag. De tekeningen kunnen derhalve indien nodig nog worden aangepast, waarmee de eigendomsinbreuk kan worden voorkomen. Ik raad u aan om de resultaten van de meting van het Kadaster af te wachten en al naar gelang de uitkomst met de buurman in overleg te treden, dan wel de bouwtekening zodanig aan te passen dat de bouw op uw perceel wordt gerealiseerd. Heeft u nog vragen of wilt u rechtsbijstand in deze kwestie, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Maar nog een laatste vraag kan mijn buurman geld eisen als het blijkt dat de eerst gemaakte tekening van de architect een paar centimeter op zijn grond is getekend na dat de kadaster is geweest ? Zo ja kan hij mij dat geld zo op eisen of moet de rechter dat bepalen ? En staat deze eis ook ergens in het wet boek ?


Op basis van alleen een overschrijding op de tekeningen niet. Als er uitvoering zou worden gegeven aan de bouwtekening wordt het een ander verhaal.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Wat zijn u contact gegevens Jochem van den Bosch ?
Of e mail adres ? Voor verdere informatie
U mag mij ook een privé bericht sturen voor contact gegevens.


U kunt contact met mij opnemen via de direct contactknop bij dit bericht. Ik stuur u dan een e-mail met mijn contactgegevens.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag