Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


goede dag,ik heb een beneden appartement gekocht op een hoek en nu is de buitenmuur van de erfafscheiding van de tuin aan de straat kant door de wind ontzet.het is een lage muur van 1 meter hoog met (daarop een houten schutting alleen in mijn tuin) en loopt helemaal door naar de andere kant waar de ander tuinen van de huurders van de woningbouw zitten.als ik bij de vve een schade melding doe geven zij aan dat dit onder mijn eigen schade valt.als ik bij mijn verzekering de schade meld is een expert geweest en deze geeft aan dat de schade bij de woningbouw(vve) hoort.kunt u aangeven of de doorlopende muur voor een gedeelte bij mijn tuin hoort of bij de buitenmuren van het gebouw behoren en dus bij de woningbouw hoort.

m.vr.gr.
jeffrey

Tenzij in de splitsingsakte anders is bepaald, maakt de tuin onderdeel uit van uw appartementsrecht. De tuin betreft dan een privé-gedeelte. Dit betekent dat alle kosten, die met het onderhoud van de tuin, waaronder de erfafscheidingen verband houden voor uw rekening komen. Dit kan anders zijn als uit de splitsingsakte of de splitsingstekeningen blijkt, dat de tuinmuur een gemeenschappelijke zaak is. Om de status van de muur vast te kunnen stellen, dient u dus de splitsingsakte en tekeningen te raadplegen. Indien u naar aanleiding hiervan nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

hartelijk dank voor uw reactie.
ik heb van de verzekering nog geen feedback gekregen nav de expert. deze wacht ik eerst even af wat daar in komt te staan.

m.vr.gr.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag