Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Na 4,5 scheiding en iets meer dan 3 jaar daadwerkelijk uit elkaar te zijn wil mijn ex-vrouw ineens de ouderschapsplan veranderen.
Dat kwam letterlijk vandaag per email binnen.
Afgelopen donderdag geloof ik, stuurde ze al een erg formeel uitziend email met een opmerkingen die ze graag anders zag waar ik allemaal mee akkoord ging en eigenlijk ook al naar toe was aan het werken.
Maar het laatste punt liet zij kortweg weten dat aangezien zij nu fulltime werkt (voor het eerst in haar leven en ze is 33 jaar) zij vond dat onze zoon vanaf vrijdag vanuit school naar haar gaat t/m zondag avond. Waar ik op antwiordde daar zó niet mee akkoord te gaan.
Onze zoon is net begonnen aan brugklas havo/vwo en staat zo al genoeg onder druk.
Nog nooit is zoiets ter sprake gekomen. Wij wilden geen weekend ouders worden.
Mijn zoon staat bij mij vanaf geboorte ingeschreven, ik regel alle dokter zaken, tandarts grootste deel van school zaken. Al was ze wel meestal aanwezig bij een ouderavond.
Maar het dagelijkse wel en wee heeft sinds begin 2016 grotendeels bij mij gelegen. Toen kwam vast te staan dat haar vader niet meer kon worden geholpen en hij uitbehandeld was..kanker dus.
Waarom zeg ik begin 2016? Omdat ik haar ondersteunde en zei dat ze gerust haar vader kon verzorgen en die laatste tijd met moest doorbrengen want haar vader was alles voor haar. En ze ging half februari, 14 april overleed haar vader en 15 april kon ik aanhoren dat ze niet meer terug zou komen. Ik en mijn zoon waren kapot. Ik heb jaren lang alles opgevangen en geregeld.
En nu plotseling zo..ze weigert opeens compleet om met te praten, zien wil ze al een week of 4 ongeveer niet meer, ook opeens en als ik vraag of ik iets gedaan heb zegt ze nee niks.
Dat kan toch niet zomaar of ben ik nou gek? Want aan het hele ouderschapsplan heeft ze zich nooit gehouden. Pas geleden zei ik nog per sms (belachelijk) dat we toch wekelijkse gesprekken moesten hebben over onze zoon. Waarom zei ze, hij is bijna nooit hier dus heb ik ook niks te vertellen. En het ging op dat moment om school zaken.
Nu wil dus "stappen" ondernemen en weet niet welke kant ik op moet.
Alstublieft geef mij hulp of raad want een eigen mediator van haar vertrouw ik in dit geval niet helemaal.
wat kan ik doen??
Met vriendelijke groet,
CWH Klein (Carlo)
Maria Gorettistraat 102
6462 XS Kerkrade
Nederland
Emailadres : carloklein72@live.nl
Tel.nr : 0650939698

Met vriendelijke groet,

CWH Klein
Maria Gorettistraat 102
6462 XS Kerkrade
Nederland

Geachte heer ,
Ik adviseer u om schriftelijk aan uw ex kenbaar te maken dat u het voorstel van haar afwijst. Indien zij de zaak wil voortzetten zal ze een procedure bij de rechtbank moeten beginnen. Overigens zal de rechter ook de mening van uw zoon meenemen .
Desgewenst kan ik uw belangen behartigen en kunt u -zonder kosten- rechtstreeks contact met mij opnemen voor een toelichting,
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag