Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Mijn ex-werkgever en ik zijn op een hele nare manier uit elkaar gegaan. In eerste instantie wilden zij mij (onterecht) op staande voet ontslaan, later zagen ze ook wel in dat ze dit niet gingen winnen en hebben zij mij een VSO aangeboden.

Nu is het zo dat er op de website van mijn ex-werkgever handleidingen staan om mensen te helpen als ze dingen niet begrijpen. Hier staan gegevens van mij in zoals mijn voor- en achternaam en bankrekening nummer. Ik heb nu al tweemaal een e-mail gestuurd dat ik wil dat dit van de website gehaald wordt, maar dat doen ze niet.

Zijn zij hier fout bezig en heb ik hier echt iets in te zeggen of hebben zij het recht om mijn gegevens te gebruiken?

Uit uw vraagstelling wordt mij niet duidelijk of u de aangeboden vaststellingsovereenkomst hebt getekend. Indien dat niet het geval is, adviseer ik u zich vooraf door een jurist te laten adviseren. Indien u nog geen vaststellingsovereenkomst hebt getekend en er is ontslag op staande voet gegeven, dan zult u binnen 2 maanden na ontslagdatum een procedure tot vernietiging van het ontslag bij de kantonrechter moeten starten, aangezien anders het gegeven ontslag onaantastbaar wordt. Dat kan ook nadelige gevolgen hebben voor een eventeel aan te vragen uitkering; die kan zelfs worden afgewezen. Uw werkgever mag persoonlijke gegevens van u niet zomaar op een website plaatsen. In elk geval niet zonder uw toestemming.

Beoordeel dit antwoord:

In het kader van de onderhandelingen over de VSO kunt u dit punt aan de orde stellen. Dre werkgever mag namelijk niet zo maar uw personalia en zeker niet uw IBANnummer vermelden.

Betaalt de werkgever de juiste transitievergoeding (TV)? Is de VSO WW-proof?

Wanneer u er met de werkgever niet uitkomt, dan adviseer ik u advies te vragen aan een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag