Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een woonschip gekocht met een kettingbeding en wilden dit nu gewoon verhuren voor langer dan 6 manden, maar we zijn niet zeker als de kettingbeding diet toelaat of als het onder andere vorm van commerciele exploitatie valt?

De kettingbeding is volgende:

Koper is ermee bekend en aanvaardt dat het hem niet is toegestaan het verkochte aan te wenden ten behoeve van periodieke verhuur aan toeristen (short stay) of een andere vorm van commerciele exploitatie. Het is koper wel toegestaan het verkochte in overleg met verkoper tijdelijk te verhuren tijdens kopers afwezigheid ivm vakantie.

Alvast bedankt voor uw reactie!

Uit het beding leid ik niet af dat langdurige verhuur niet is toegestaan. Alleen kortdurige verhuur aan toeristen (short stay) is m.i. uitgesloten. Wat precies met 'andere vorm van exploitatie' wordt bedoeld blijkt niet uit het beding, maar er zal vermoedelijk gedoeld worden op de exploitatie het woonschip als B&B of kamerverhuurbedrijf.

Beoordeel dit antwoord:

Ik vraag me af of dit niet gewoon een mededeling is gericht aan koper dat hij bekend is met genoemde verboden , kennelijk voortvloeiend uit bestemmingsplannen en algemeen plaatselijke verordeningen. Moet u dit beding ook opnieuw zelf weer opleggen aan een volgende koper?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag