Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een 32 uur contract .word vaak minder uren ingepland.
Nu blijkt dat die uren van mijn verlof uren worden afgehaald .
Welke rechten heeft mijn werkgever en wat kan ik er zelf aan doen om dit te corrigeren?

U dient een (bij voorkeur tevens aangetekende) brief naar uw werkgever te sturen waarin u stelt dat u zich beschikbaar houdt voor 32 uur arbeid en tevens, ongeacht of de werkgever gebruik maakt van dat aanbod, aanspraak maakt op het overeengekomen loon voor 32 uur. Tevens zou u moeten sommeren om te stoppen met het eenzijdig afboeken van verlofuren. Indien de werkgever hieraan niet voldoet, is mogelijk een procedure bij de rechtbank noodzakelijk om e.e.a. af te dwingen.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft recht op 32 uur per week. Wanneer de werkgever u minder inroostert, dan is dat zijn probleem. Te weinig werk is namelijk een werkgeversrisico. Hij kan dat niet op zijn werknemer afwentelen.

De brief (bewaar kopie) hoeft niet per aangetekende post. Dit mag ook per gewone post of e-mail. Het aantekenen is duur en heeft alleen een bewijsfunctie.

Over het te weinig betaalde loon kunt u de wettelijke verhoging en de wettelijke rente vorderen. Betaalt de werkgever na uw sommatie nog niet, ga dan naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag