Vraag

3 jaar geleden heb ik mijn beste vriendin 900 euro geleend. Echter is de vriendschap nu weg. ze heeft al een deel afbetaald maar er blijft 350 euro openstaan. Ze zegt andere schulden te hebben die ze belangrijker vind. Heb meerdere malen gevraagd in afgelopen 3 jaar maar nog steeds blijft de schuld open staan.
Ik heb gedacht aan pro deo advocaat maar weet niet wat de kosten daarvan zullen zijn.
Weet iemand hoe ik dit het beste kan oplossen?

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Het restant is direct opeisbaar , uw vriendin is in verzuim en u hebt recht op rente . Maar daar los van kan het zijn dat zij de ruimte niet heeft om het geheel af te lossen in een keer. In dat geval kan u voorstellen een betalingsregeling. Ik raad u af een incassobureau no cure no pay of iets dergelijks want dat alleen maar meer kosten. U dient uw vriendin eerst goed in verzuim te zetten, schriftelijk en aangetekend, daarbij de gevolgen noemen als zij niet met u tot een regeling komt ( dagvaarding bijvoorbeeld )

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Uw (ex)vriendin is verplicht te betalen. Het beste is een afbetalingsregeling. Ook kunt u b.v. 50% afspreken tegen finale kwijting. Het restant ben u dan wel kwijt. Lukt dat niet, dan kunt u altijd nog het advies van Ferwerda volgen.

Rente -> klinkt leuk, maar de wettelijke rente is nu 2% per jaar, oftewel 7 Euro per jaar.

Een dagvaarding kost al gauw zo`n 90 Euro, terwijl de griffierechten ook enkele tientjes zijn, dus (meer dan) de helft van de vordering. Wanneer uw ex-vriendin na het vonnis nog niet betaalt, dan moet u een deurwaarder inschakelen. De totale kosten zouden dan ook wel eens even veel of meer dan de vordering kunnen zijn. Immers van een kale kip kun je geen veren plukken.

Gefinancierde rechtsshulp? -> de Raad voor Rechtsbijstand voegt pas toe bij een vordering van meer dan 500 Euro -> dat biedt dan ook geen soelaas.

Met Ferwerda ben ik het eens dat u geen no cure, no pay bureau moet inschakelen. Die beloven vaak gouden bergen, maar blijken maar al te vaak de boel te belazeren. Zie b.v. mijn facebookpagina (Van Deuzen Advocatuur).

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Eens met Fewerda. Kunt u aantonen dat het een lening was?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ja via whatsapp gesprekken een bevestiging van de lening en gesprekken waarin gesproken word over afbetalen wat wat het restant is wat afbetaald moet worden

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm