Vraag

1 U heeft zich ziek gemeld. De werkgever moet dan ook in ieder geval tot 01 oktober 2019 het loon doorbetalen (minimaal 70%).

Bij bedrijfsovername gaat in principe het contract mee over. Had u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Of bent u akkoord gegaan met ontslag? Zo niet, hoe is het ontslag dan verlopen?

Vanaf 01 oktober 2019 heeft u in principe recht op een ZW-uitkering van het UWV. De werkgever moet u dan ziek uit dienst melden. Voor het UWV is wel van belang hoe het ontslag verlopen is.

Antwoord van Roel Staal: volgens de "beëindigingsovereenkomst" eindigt de arbeidsovereenkomst 1/10/19. Hierin staat dat vanaf 1/6 t/m 30/9 wordt mijn loon doorbetaald (+ beëindigingsvergoeding).

Moet ik eind september een ww uitkering aanvragen of een zw uitkering?

Met vriendelijke groet

Roel Staal

P.S. Ik kan U eventueel een kopie van de Beëindigingsovereenkomst mailen

Deel deze vraag

1 Reactie

1 U moet een ZW-uitkering aanvragen bij het UWV en de werkgever moet u ziek uit dienst melden bij het UWV.

Gezien de VSO kan het UWV moeilijk doen met de uitkering (eventueel benadelingshandeling). Dat zal afhangen van de specifieke omstandigheden van het geval.

Ik kan de VSO beoordelen/u nader adviseren, maar dat kan echter niet (meer) gratis. Deze website is bedoeld voor een eenmalig gratis advies. Voor verdergaande informatie/bijstand verwijs ik u naar de website van mijn kantoor.. U kunt daar ook mijn e-mailadres vinden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm