Vraag

Goedenavond,
Ik heb een vraag over alimentatie.
Ik heb niks op papier alles was mondeling afgesproken toen we 3 jaar geleden uit elkaar gingen na een relatie van 22 jaar, en vorig jaar januari mondeling afgesproken over verlaging van het bedrag.
Maar sinds mei wordt er niks meer gestort en hij reageert niet meer op berichten.
Onze zoon is 18 jaar en studeert nog en heb vernomen dat het tot zijn 21 e jaar geldt.
Nu wil ik graag weten wat mijn rechten zijn of die van onze zoon?

We hebben 21 jaar samengewoond maar geen overeenkomsten wel is onze zoon erkend.

Deel deze vraag

1 Reactie

Relatie huwelijk of partnerschap .Dat maakt wel verschil voor het recht op partneralimentatie. Het kind heeft recht op alimentatie tot het 21e jaar en soms langer . Ook als het thuis woont zal de niet verzorgende ouder direct aan het kind moeten bijdragen. Er zijn rekentools op het internet te vinden dan krijgt u een idee hoeveel er bijgedragen moet worden. Met terugwerkende kracht kan de achterstallige alimentatie worden gevorderd. Uw kind mag ook samen met de andere ouder een bedrag afspreken maar zorg er wel voor dat het redelijk is en niet te veel afwijkt van voorgehouden situaties . U zou ook kunnen opteren de alimentatie helemaal secuur te laten door rekenen, daar zitten vaak wel wat kosten aan verbonden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm