Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag

Ik heb een paar keer samen met de buren bij de gemeente westerveld aangegeven dat we graag willen dat er wat aan de bomen gebeurd ( liefst kappen) en jonge aanplant plaatsen.
Want we hebben enorme overlast van de bomen ( eiken en lindebomen) en dan heb ik het niet alleen over het blad en de schaduw en vochtplekken in huis maar ook over de piktroep en de helikoptertjes die de linde laat vallen.
Daarbij komt ook dat ze een meter of 3 boven ons erf (wat overigens huur betreft) hangen en mijn hele oprit kapot ( door de wortels van de eik) maakt die ik, volgens de gemeente zelf maar moet herstraten wat ik al 2 x heb gedaan en ze er dus niets aandoen.
Dit geldt overigens voor de hele straat.
Nu is mijn vraag, wat kunnen wij hier hier aandoen?

Met vr groet
J Hunneman Vledder

Het burenrecht geldt ook tussen de eigenaar van de bomen , uw gemeente, en u. Dat betekent dat groenoverlast wat als onrechtmatig kan worden bestempeld , dus ernstige hinder door achterstallig onderhoud of onvoldoende groenbeleid. kan worden aangepakt. Maar wellicht is het ook mogelijk dat uw gemeente zich niet aan het eigen beleid houdt waardoor dus de overlast bestaat. Dergelijke documenten worden vaak bomenplannen genoemd of groenbeleid en zijn als het goed is te vinden via de website van uw gemeente.

Wat betreft het doorgroeien van wortels.,u mag ze afhakken als de gemeente hier na een aanzegging niets mee doet. Misschien is bestrating dan niet nodig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag